Enunt: Se considera un tablou bidimensional (nxm) de numere intregi. Sa se determine cel mai mare element (numar intreg) in valoare absoluta precum si indicele/indicii liniei coloanei din matrice care contine /contin elementul maxim.
Datele de intrare se citesc din fisierul "in.txt" organizat astfel: pe prima linie m si n separate printr-un caracter spatiu iar pe urmatoarele n linii cate m numere intregi separate printr-un caracter spatiu pe fiecare linie.
Datele de iesire se scriu in fisierul "out.txt" organizat astfel: pe prima linie valoarea absoluta a elementului maxim iar pe urmatoarele linii, pe fiecare linie cate 2 numere naturale separate printr-un caracter spatiu care reprezinta indicii liniei si ai coloanei pe care se afla maximul. Rezolvarea arata cam asa:

Download probleme cpp c++ matrice maxim fisier txt
Dupa citirea lui n si lui m se citeste matricea a din fisierul "in.txt." Pentru aflarea maximului absolut ne folosim de functia matematica abs, transformand, in prima faza elementele negative in pozitive si apoi, prin aceeasi parcurgere a matricei element cu element pe linii se afla maximul. Dupa aflarea lui, il scriem in fisierul "out.txt" si apoi facem salt la linie noua prin instructiunea (endl). Apoi se scrie in acelasi fisier de iesire indicele/indicii maximului cu spatiu intre si endl. In final, pentru a salva ce s-a scris in fisier, folosim instructiunea g.close() .